Bulgaria - Varna

(Pagini) > > > Varna

Al treilea oraş din Bulgaria

Varna este cel de-al treilea oraş ca mărime din Bulgaria. La popularitatea lui contribuie şi faptul că este cel mai mare port bulgăresc şi că are un aeroport internaţional.
Oraşul este îndrăgit în special de tinerii turişti, cărora le place viaţa pestriţă de noapte. De acest lucru, aici puteţi avea parte din plin. În sezonul principal – aşa zisa Vară de Varna (din iunie până în august) aici se organizează o mulţime de concerte, spectacole de operă şi balet, festivaluri şi chiar petreceri de seară pe plajă.

Varna nu este numai un oraş al distracţiilor

Este şi un oraş al unei istorii îndelungate, pe care trebuie să o exploraţi pe timpul sejurului. Puteţi vizita, spre exemplu, Muzeul de Etnografie, care se mândreşte cu bijuterii rafinate, mobilier autentic şi obiecte confecţionate manual. Cu arta bulgărească puteţi face cunoştinţă temeinic la Galeriile de Artă, iar cui îndrăgeşte istoria, îi recomandăm Muzeul Renaşterii. Aici este locul unde puteţi găsi documente din timpul războiului cu Imperiul Otoman. Merită de asemenea văzut, Muzeul Marinei, unde puteţi afla cum s-a dezvoltat transportul naval bulgăresc. Cu siguranţă o să vă ia respiraţia colecţia unică de uniforme şi modele de nave. Parte componentă a muzeului este şi delfinariul. Într-un cuvânt, este un rai pe pământ şi acest lucru nu numai pentru cei mai mici dintre noi.

Fiecare oraş ar trebui să aibă propriul târg cu fructe, verdeţuri, bijuterii, îmbrăcăminte şi celelalte lucruri la care se gândeşte un turist pe timpul concediului. Varna nu face nici ea excepţie. O să găsiţi un astfel de târg, chiar în zona pietonală şi dacă adăugaţi şi un zâmbet plăcut, în mod sigur o să vă înţelegeţi cu negustorii de acolo.

Îndrăgostiţii se vor simţi, chiar fără a avea o fantezie dezvoltată, ca în poveste – datorită ulicioarelor de modă veche, care sunt încadrate de pomi foarte frumoşi.

Ultimele curiozităţi...

11.08.2011 Suveniruri
14.06.2011 Rila a Pirin
13.04.2011 Pieţele

Ultima discuţie...

01.04.2012 comunicare
14.07.2011 vreau detali despre hotelurile panorama si kompas

Ultima fotografie...

relief muntos
un fragment de
paradă
relaxare pe mal
pe plajă