Bulgaria - Sporturi

(Pagini) > > > Sporturi

Pe timpul verii, turiştii activi îşi pot alege dintre nenumăratele activităţi sportive oferite ca parte a sejurului  sau pot să plece spre Bulgaria doar pentru drumeţiile montane.

Sporturile nautice

Bulgaria ese ţara posibilităţilor nelimitate, iar dacă sunteţi iubitori de aventură, alegeţi apele învolburate. Cele mai potrivite râuri pentru rafting sunt Struma, Ossam sau Arda. Cu barca sau caiacul, mai bine porniţi pe Dunăre. Datorită apei limpezi a mării , scufundarea devine tot mai mult, un sport popular în Bulgaria. În fiecare staţiune de vară, veţi găsi cel puţin o şcoală de scufundări subacvatice. Cea mai bună perioadă pentru scufundări este din iunie până în august, când temperatura apei este ideală şi valurile nu sunt ameninţătoare.

Alpinismul şi speologia

Da, şi în aceste domenii vă puteţi satisface dorinţele  în Bulgaria. Dacă sunteţi novici, nu este o problemă să absolviţi un curs de alpinism, organizat într-unul din masivele muntoase bulgăreşti. Printre  cele mai frecvente ţinte ale alpiniştilor se numără Stara Planina, Rodopi, Rila sau Pirin.
În Bulgaria au fost descoperite circa 2000 de peşteri. Puteţi să le vizitaţi singuri, plătind un ghid experimentat sau în cadrul unor expediţi mai ample. Printre cele mai frumoase şi mai vizitate peşteri figurează Ledenka, care atrage prin mirificele formaţiuni de gheaţă.

Ultimele curiozităţi...

11.08.2011 Suveniruri
14.06.2011 Rila a Pirin
13.04.2011 Pieţele

Ultima discuţie...

01.04.2012 comunicare
14.07.2011 vreau detali despre hotelurile panorama si kompas

Ultima fotografie...

relief muntos
un fragment de
paradă
relaxare pe mal
pe plajă