Bulgaria - Sozopol

(Pagini) > > > Sozopol

Sozopol

Staţiunea de recreere Sozopol se aşterne la sud de golful Burgas. Sunt ani buni, de când duce o luptă cu Nesebar pentru a demonstra care din cele două orăşele este cel mai frumos.
Străduţele înguste şi întortocheate se completează cu casele tipice bulgăreşti – fundaţiile din pietre şi etajele din lemn,sunt romantismul în sine.

Aici sunt două plaje cu nisip galben şi fin, care arată ca în poveste. Probabil pentru că se află într-un mic port pescăresc. Aici sunt foarte populare cursurile de scufundări, care sunt conduse pe profesionişti de top.

Vechiul şi noul Sozopol

Oraşul are două părţi – cea veche şi cea nouă. Cele două părţi sunt separate de capele înconjurate de o frumoasă zonă naturală împădurită, care te îmbie la plimbare. Nu departe, se află Muzeul de Arheologie, unde puteţi admira cea mai frumoasă colecţie de vase greceşti, din piatră.
De asemenea, merită a fi vizitate Galeria de Artă şi Biserica Sf. Născătoare de Dumnezeu.
Partea nouă a oraşului, poate fi considerată a fi mai animată. Agitaţia din cluburile şi discotecile locale este la ordinea zilei. Peste tot în jurul dumneavoastră veţi zări smochini şi chiparoşi alături de care, plasele întinse ale pescarilor, se usucă la soare.

În anul 1970, UNESCO a declarat Sozopol ca zonă istorică protejată.

o vacanţă romantică

Aici atmosfera este romantică nu numai pentru perechile de îndrăgostiţi. Cine nu şi-ar dori să petreacă, cel puţin o seară, într-o cârciumioară pitorească situată pe ţărmul stâncos? De jos, se aud valurile mării iar priveliştea este minunată. Fiecare se va simţi în largul lui.

Ultimele curiozităţi...

11.08.2011 Suveniruri
14.06.2011 Rila a Pirin
13.04.2011 Pieţele

Ultima discuţie...

01.04.2012 comunicare
14.07.2011 vreau detali despre hotelurile panorama si kompas

Ultima fotografie...

relief muntos
un fragment de
paradă
relaxare pe mal
pe plajă