Bulgaria - Nasebar

(Pagini) > > > Nasebar

Imediat după sosire, o să vă apară zâmbetul pe buze, deoarece Nesebar vă întâmpină cu moară fermecătoare, care vă va insufla dorinţa de a cunoaşte mai bine aceste locuri.

Monumentele trecutului

Deşi pe timpul sezonului principal, la Nesebar se află o mulţime de turişti, merită totuşi vizitat. Veţi admira monumente pe care nu le puteţi vedea în altă parte, cum ar fi spre exemplu câteva biserici bine conservate, care se numără printre cele mai valoroase şi sunt o dovadă vie a culturii bizantine. Amintim Biserica Sf.Ioan Botezătorul, Biserica lui Pantocrator sau Biserica Sf. Ştefan, cu picturi renascentiste superbe. În oraşul vechi, nu trebuie să omiteţi vizitarea Muzeului de Arheologie, cu ceramică antică şi icoane din evul mediu. Şi nu în ultimul rând, merită să vizitaţi mănăstirea de călugări Sf. Ion, unde o să vi se spună legenda despre apa tămăduitoare.
Plajele nisipoase aurii, marea curată, varietatea de sporturi nautice, prăvălioarele, târgurile, cafenelele, restaurantele, bărcile de agrement, sunt aici din abundenţă.

O vacanţă culturală la mare

Nesebar este oraşul artiştilor, muzicanţilor şi al pictorilor stradali şi are cu adevărat ce să ofere. La fiecare colţ veţi întâlni o bucăţică de cultură. Aici puteţi să petreceţi un concediu liniştit la mare, şi să călătoriţi de asemenea, prin istorie, în atmosfera unei arhitecturi incredibil de bine conservate. 

Ultimele curiozităţi...

11.08.2011 Suveniruri
14.06.2011 Rila a Pirin
13.04.2011 Pieţele

Ultima discuţie...

01.04.2012 comunicare
14.07.2011 vreau detali despre hotelurile panorama si kompas

Ultima fotografie...

relief muntos
un fragment de
paradă
relaxare pe mal
pe plajă