Bulgaria - Monumente

(Pagini) > > > Monumente

Dacă nu vă număraţi printre turiştii tipici de plajă, cu siguranţă veţi aprecia câteva sugestii pentru excursii şi diversificarea petrecerii timpului dmneavoastră liber pe durata conediului. Dacă preferaţi obiectivele culturale  sau natura, sau mai de grabă sportul, credem că în Bulgaria puteţi alege. Aici vă oferim doar câteva sugestii.

Străvechea Varna

Varna este un oraş istoric încântător, care te îmbie cu nenumărate obiective turistice. Pe lângă superba catedrală Nanebevzeti şi Muzeul Arheologic, turiştii sunt atraşi de Muzeul Maritim, care are în componenţă acvariul şi delfinariul.

Pădurea de piatră din apropierea Varnei

La aproximativ 18km vest de Varna, puteţi întâlni formaţiuni ciudate din calcar şi argilă, cu înălţimi de până la 8 m ş vechi de circa 50 milioane de ani. Puteţi ajunge aici cu autobuzul, direct de la Varna sau pe traseele ciclistice.

Mănăstirea Aladja

Nu departe de Nisipurile de Aur, veţi găsi  o bijuterie ascunsă adânc în inima pădurii. Este vorba despre o biserică creştină din secolul al V-lea, care a fost reamenajată după opt secole ca mănăstire, pentru a fi folosită de călugări, ca refugiu în perioada de nelinişte a evului mediu.

Romanticul Nasebar

Pe timpul sejurului la Marea Neagră, puteţi vizita şi acest oraş istoric înscris în patrimoniul mondial al UNESCO. Nasebar, cu străduţele sale înguste, va surprinde cu adevărat pe oricine. Unul dintre dezavantaje este aglomeraţia din sezonul principal, motiv pentru care, se recomandă vizitarea oraşului în lunile de început şi de sfârşit ale sezonului de vară.

Staţiunea balneară Pomorie

Pomorie  este renumită, nu numai datorită vinului de calitate superioară, ci şi satorită băilor curative pentru aparatul locomotor şi respirator. În oraş, se găsesc de asemenea, cele mai mari saline din Bulgaria. Pomorie oferă atât liniştea unor băi la malul  mării, cât şi un port romantic, cu o zonă pietonală animată.

Sofia, oraşul cu mai multe faţete

Oraş continental, cu o populaţie de circa un milion de locuitori, Sofia atrage cu varietatea sa coloristică, anual, zeci de mii de turişti. Pe de o parte, vă farmecă clădirile istorice, târgurile bogate şi animate, bulevardele şi parcurile superbe, iar pe e altă parte, vă atrag atenţia relicvele arhitecturii comuniste şi cartierele scorojite. Dacă vă aflaţi în Sofia, nu uitaţi să vizitaţi biserica Bojanovsky, din apropiere. Complexul alcătuit din trei clădiri , este înscris pe lista patrimoniului UNESCO.

Tainicul Ivanovo

În nord-vestul Bulgariei se află un alt obiectiv înscris pe listele UNESCO. Pe raza orăşelului Ruse se ascunde un amplu complex de biserici, mănăstiri şi capele, multe din acestea fiind cladite direct în stânci.

Ultimele curiozităţi...

11.08.2011 Suveniruri
14.06.2011 Rila a Pirin
13.04.2011 Pieţele

Ultima discuţie...

01.04.2012 comunicare
14.07.2011 vreau detali despre hotelurile panorama si kompas

Ultima fotografie...

relief muntos
un fragment de
paradă
relaxare pe mal
pe plajă