Uleiul de trandafir

Uleiul de trandafir
02.02.11 15:05:48

Bulgaria este la ora actuală cel mai mare producător de ulei de trandafiri din lume, acesta fiind un ingredient de nelipsit în produsele cosmetice de calitate superioară. Un gram de ulei de trandafiri este mai valoros decât un gram de aur, ceea nu este deloc de mirare, având în vedere cantitatea uriaşă de petale de trandafiri de care este nevoie pentru producerea lui.
 
Dacă doriţi să vedeţi unde se produce această adevărată minune, vizitaţi oraşul Kazanlaku, aflat în celebra Vale a Trandafirilor. Puteţi merge fie cu automobilul, fie cu autobusul, pe şoseaua naţională nr. 6 , care conectează Sofia şi Burgasul. În prima săptămână a lunii iunie, când trandafirii sunt în floare, are loc aici Festivalul internaţional al trandafirilor.

Uleiul de trandafir se produce în modul următor: după ce florile sunt recoltate, se transportă cu camioanele la distilerii, unde sunt descărcate în mari cazane umplute cu apă şi fierte timp de câteva zile. Din patru tone de petale de trandafiri se produce aproximativ un kilogram de ulei preţios. Într-un an sunt produse aici în jur de două tone de ulei frumos mirositor, care se exportă în Statele Unite, Europa şi Asia.  

Cum este utilizat uleiul de trandafir? Aroma lui puternică o veţi regăsi, spre exemplu, în cele mai cunoscute pafrumuri franţuzeşti, printre care Chanel sau Dior. În lumea producătorilor de cosmetice este considerat de mulţi a fi cel mai bun ingredient din lume, fiind utilizat şi pentru calităţile lui tămăduitoare.  

Ultimele curiozităţi...

11.08.2011 Suveniruri
14.06.2011 Rila a Pirin
13.04.2011 Pieţele

Ultima discuţie...

01.04.2012 comunicare
14.07.2011 vreau detali despre hotelurile panorama si kompas

Ultima fotografie...

relief muntos
un fragment de
paradă
relaxare pe mal
pe plajă