Suveniruri

11.08.11 07:30:57

Pentrucei care doresc să-şi aducă o amintire din vacanţa în Bulgaria am pregătit o listă a celor mai apreciate suveniruri din această ţară. Printre cele mai des cumpărate se numără fiolele miniaturale cu parfum natural de trandafiri, închise în „sticluţe” din lemn sculptat, obiectele de ceramică decorate cu motive populare bulgare în galben şi maro, produsele artizanale din piele, vasele de cupru, frumoasele icoane pictate de mână, eşarfele brodate, covoraşele multicolore şi covoarele ţesute de mână (chilimurile).  

Doamnele îşi pot cumpăra bijuterii de argint, iar domnii vor aprecia vinurile locale, şliboviţa Trojanska a coniacul marca Pliska sau Sljančev Brjag. Şi CD-urile cu muzică populară bulgară pot fi o amintire frumoasă din Bulgaria

Suvenirurile se vând în magazine specializate, dar exploraţi şi pieţele locale. În majoritatea magazinelor nu vă puteţi tocmi, dar în afara lor puteţi încerca să obţineţi un preţ mai avantajos, deoarece vânzătorii le cer adesea străinilor sume exagerat de mari. Dacă nu vă tocmiţi, sunteţi în pierdere.

Ultimele curiozităţi...

11.08.2011 Suveniruri
14.06.2011 Rila a Pirin
13.04.2011 Pieţele

Ultima discuţie...

01.04.2012 comunicare
14.07.2011 vreau detali despre hotelurile panorama si kompas

Ultima fotografie...

relief muntos
un fragment de
paradă
relaxare pe mal
pe plajă