Schi

08.03.10 12:37:58

Turiştii vizitează Bulgaria nu numai pentru a se bucura de soare, băi în mare şi relaxare pe nisipul plajelor, ci şi pentru a schia la munte pe timpul iernii. Munţii înalţi ai Bulgariei oferă condiţii excelente pentru practicarea schiului şi a drumeţiilor montane. Printre cele mai frecventate staţiuni montane bulgare se numără Bansko, Botovets, Pamporovo, Vitosha, Chepelare, Malyovitsa, Tsigov Chark, Semkovo, Dobrinishte, Panichisthe, Uzana, Kulinoto şi Berkovitsa.

Bansko este o staţiune de schi de dată relativ recentă, devenită foarte repede una dintre detsinaţiile favorite ale schiorilor datorită frumuseţii peisajului şi pârtiilor de bună calitate, corespunzătoare standardelor europene. Şi în ce priveşte teleschiurile şi telescaunele, Bansko dispune de dotări moderne la nivel european.

Vă recomadăm să vizitaţi şi staţiunea montană Borovets, situată pe versantul nordic al masivului Rila şi înconjurată de bătrâne păduri de pini. Peisajul minunat al acestei zone, dominat de vârful Musala, cel mai înalt din Bulgaria, vă va lăsa o impresie de neuitat.

O destinaţie la fel de interesantă este şi staţiunea Pirin, care aminteşte de localităţile similare din Munţii Alpi. Trei dintre vârfurile de aici au înălţimi de peste  2 900 de metri. Grosimea medie a stratului de zăpadă de la începutul lunii ianuarie şi până la sfârşitul lui aprilie atinge 2,5 până la 3 metri. Schiorii au la dispoziţie o infrastructură completă, începând cu serviciile de închiriere a echipamentului pentru schi şi snowboard, snowmobilelor şi până la depozitele de bagaje, paragliding, şcoli de schi oferind cursuri de schi-alpinism sau schi extrem etc. 

Alegeţi-vă o destinaţie de vacanţă din oferta extrem de bogată a staţiunilor montane bulgare şi lăsaţi-vă fermecaţi de frumuseţea pârtiilor de schi ale acestei ţări! 

Ultimele curiozităţi...

11.08.2011 Suveniruri
14.06.2011 Rila a Pirin
13.04.2011 Pieţele

Ultima discuţie...

01.04.2012 comunicare
14.07.2011 vreau detali despre hotelurile panorama si kompas

Ultima fotografie...

relief muntos
un fragment de
paradă
relaxare pe mal
pe plajă