Rila a Pirin

14.06.11 09:04:43

Rila e cel mai înalt masiv muntos din Peninsula Balcanică. Oferă turiştilor nu numai peisaje naturale unice, un mare umăr de lacuri cu apă curată şi transparentă, vârfuri stâncoase de o înălţime ameţitoare şi depresiuni glaciare, ci şi o multitudine de locuri nepopulate, cu floră şi faună neatinse. Unice prin frumuseţea şi sălbăticia lor sunt zonele din jurul culmilor înalte şi poienile alpine unde veţi întâlni cai şi turme de oi la păscut.

Dacă vizitaţi această frumoasă regiune montană, nu uitaţi să vă opriţi şi la cel mai cunoscut monument istoric din Bulgaria – Mănăstirea Rila, cea mai mare mănăstire din ţară, a cărei înfăţişare  aminteşte de o cetate bine fortificată.

Munţii Pirin sunt oarecum diferiţi de Rila din punct de vedere al structurii, fiind alcătuiţi din stânci albe de calcar. Vârfurile Pirinului sunt accidentate şi ascuţite, dominând un peisaj cu pârâuri repezi de munte şi minunate lacuri alpine în care se oglindesc cerul şi culmile cele mai înalte. Masivul Alibutuş (Slavjanka) e o zonă  părăsită şi sălbatică, încă neexplorată în întregime, cu un platou montan situat la o înălţime de peste 2 000 de metri deasupra nivelului mării. Se află la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia şi până în anii nouăzeci ai secolului trecut a fost cu totul inaccesibil.

În zonă mai puteţi vizita mănăstirea Rojensky, satul Melnik, binecunoscut prin calitatea vinurilor locale, stâncile de la Belogradcik şi izvoarele termale de la Dobrinişte.
Excursia în munţii Bulgariei va fi în mod sigur o experienţă plăcută!

Ultimele curiozităţi...

11.08.2011 Suveniruri
14.06.2011 Rila a Pirin
13.04.2011 Pieţele

Ultima discuţie...

01.04.2012 comunicare
14.07.2011 vreau detali despre hotelurile panorama si kompas

Ultima fotografie...

relief muntos
un fragment de
paradă
relaxare pe mal
pe plajă