Rezervaţia naurală Ropotamo

07.03.11 13:38:24

Rezervaţia naturală Ropotamo poartă acelaşi nume ca şi râul care o traversează. Dacă vă hotărâţi să o vizitaţi, aveţi la dispoziţie mai multe posibilităţi – una dintre acestea este excursia clasică pe râu, cu barca; locurile cele mai interesante nu se află însă în împrejurimile braţului principal, ci în zonele cu stufăriş şi pe braţele înfundate ale râului, situate la vest de şosea. De asemenea, în apropierea gurilor de vârsare ale râului, în afara braţului principal, se află un frumos lac cu nuferi. Zona plajelor de la gurile râului Ropotamo poartă denumirea de Arkutino.

Regiunea rezervaţiei, împreună cu râul unic de care e traversată, sunt supranumite „Amazonia bulgară”. Accesul vizitatorilor este permis numai în sezonul estival, când sunt temperaturi potrivite pentru excursiile pe râu.

Vizita la rezervaţie include, de regulă, drumul cu barca pe râu, vizita zonei mlăştinoase unde cresc nuferi şi, bineînţeles, întoarcerea la punctul de plecare, tot cu barca. Pe tot timpul excursiei veţi fi însoţiţi de un ghid, care vă va prezenta frumuseţile naturii locale şi vă va oferi o mulţime de informaţii utile.

Rezervaţia naturală este un loc vrednic de atenţie, situat la numai câţiva kilometri de localitatea istorică Sozopol, pe malurile râului Ropotamo. Excursia cu barca va fi o experienţă romantică de neuitat, încercaţi şi nu veţi fi dezamăgiţi!

Ultimele curiozităţi...

11.08.2011 Suveniruri
14.06.2011 Rila a Pirin
13.04.2011 Pieţele

Ultima discuţie...

01.04.2012 comunicare
14.07.2011 vreau detali despre hotelurile panorama si kompas

Ultima fotografie...

relief muntos
un fragment de
paradă
relaxare pe mal
pe plajă