Monumente în Bulgaria

16.04.09 09:42:58

Turiştii caută Bulgaria ca destinaţie nu numai datorită plajelor Mării Negre, dar şi pentru că Bulgaria este o ţară care ascunde multe monumente culturale.   Oferă vizitorilor săi nenumărate monumente înregistrate în lista UNESCO.  

Printre cele mai renumite se numără Oraşul antic Nesebar. Localitatea antică, iniţial pescărească, este legată de continent printr-un istm strâmt.  Veţi găsi aici ruine ale construcţiilor romane, case de  lemn din secolul 19 şi străduţe mici romantice, care formează o scenă naturală superbă chiar pe malul Mării Negre

Nu departe de oraşul Dupnica puteţi admira Mănăstirea Rila, cel mai vizitat loc al Bulgariei de vest.   Mănăstirea datează din anul 1335, înconjurată de ziduri groase, care îi crează imaginea de fortăreaţă.  Cupola bisericii mănăstirii, cu faţadă ornată, ascunde fresci frumos pictate ce reprezintă scene din viaţa satului.   Pereţii interiori sunt împodobiţi cu icoane superbe, cu rame deosebite suflate cu aur. La parterul aripii de nord puteţi să priviţi în bucătărie, unde veţi găsi plite imense unde se pregătea mâncarea pentru drumeţi.  Aripa de est, modernă, păstrează trezoreria mănăstirii şi o cruce din lemn din secolul 14. 

Vizitaţi oraşul Varna, care oferă multe atracţii culturale, monumente istorice, muzee şi galerii de artă!  Un monument semnificativ este, fără doar şi poate, Mânăstirea Ridicării la Cer. Este legătura cu ornamentele bizantine din spaţiile interioare, sub forma unor icoane sculptate în lemn şi a geamurilor pictate.  

Printre alte monumente vizitate ale Bulgariei se numără şi Biserica Bojan, Mănăstirea din stâncă Ivanov sau cripta de la Kazanlak  sau cea Tracică de la  Svesthari.

Ultimele curiozităţi...

11.08.2011 Suveniruri
14.06.2011 Rila a Pirin
13.04.2011 Pieţele

Ultima discuţie...

01.04.2012 comunicare
14.07.2011 vreau detali despre hotelurile panorama si kompas

Ultima fotografie...

relief muntos
un fragment de
paradă
relaxare pe mal
pe plajă