Bulgaria - Cazarea

(Pagini) > > > Cazarea

Cazarea în Bulgaria? Nicio problemă!

Teoretic, se poate dormi oriunde, romanticii pe plajă şi aventurierii în cort, în pădure. Majoritatea turiştilor preferă însă confortul, intimitatea şi alte avantaje oferite de petrecerea nopţii sub un acoperiş. În Bulgaria ai într-adevăr de unde să alegi. Depinde numai de dumneavoastră, dacă preferaţi o pensiune modestă şi intimă sau un hotel de lux. Vă recomandăm să faceţi rezervarea din timp, însă cazarea fără aranjament prealabil, de regulă, nu constituie o problemă majoră. Pe timpul sejurului veţi fi abordaţi de agenţii de cazare şi este numai alegerea dumneavoastră să le acceptaţi, sau nu, oferta.

Hotelurile din Bulgaria

Hotelurile bulgăreşti sunt clasificate după standardele europene. Acest lucru înseamnă că, cu cât sunt mai multe stelele (1-5), cu atât sunt mai bune serviciile de cazare, dar şi preţurile mai mari. Hotelurile de patru stele din Bulgaria satisfac şi pe cei mai exigenţi dintre clienţi. Lucrează în sistem „all inclusive“, dispun de piscine, saune, mici magazine şi alte facilităţi pentru un concediu perfect. Preţurile de cazare oscilează în jurul a 130Euro/noapte. În hoteurile de trei stele, puteţi rezerva pentru suma de 37Euro/noapte, camere cu două paturi şi micul dejun inclus, însă preţurile pot urca şi până la 110Euro/cameră. În astfel de camere, veţi găsi cu siguranţă, baie proprie cu WC şi uscător de păr, televizor, telefon şi în unele cazuri, frigider sau mini bar.

Pensiunile

Cazarea în pensiuni se poate aranja la faţa locului. Adevărul este însă, că pensiunile avantajoase şi calitative vor fi pe deplin ocupate în sezonul principal. Pentru un loc într-o cameră cu trei paturi, dotată cu mobilier vechi, veţi plăti în jur de 10Euro/ noapte, iar pentru o cameră cu două paturi, modernă şi complet echipată (telefon, televizor cu satelit, baie şi balcon), de la 25 la 45Euro/noapte. Preţurile sunt influenţate de localitate, dotări şi distanţa până la mare.

Cazarea la particulari

Cazarea la particulari este atractivă în special pentru generaţia tânără. Avantajul acesteia este că, preţurile pot fi negociate cu „gazdele“, care pegătesc foarte bucuroase, pentru mesele de seară specialităţi culinare bulgăreşti originale. Preţurile diferă în funcţie de localitate, însă preţul mediu este între 7 şi 14Euro/noapte. Adesea, este vorba de cazări în camere standard de două paturi, în mici vile cu grup sanitar propriu. Se poate plăti suplimentar şi micul dejun. Un alt avantaj, îl constituie mediul familial şi distanţa până la mare, în majoritaea cazurilor  până la 500m. La ce trebuie totuşi să aveţi grijă? La majoritatea privaţilor bulgari nu se obişnuieşte să se ofere prosoape şi alte necesităţi ce ţin de igienă, motiv pentru care va fi necesar sa vi le asiguraţi pe cont propriu. În situaţia în care nu ştiţi cum să găsiţi un asemenea tip de cazare, întrebaţi-i pe taximetrişti sau pe cei de la auotogară. Vă vor îndruma bucuroşi.

Casele turistice

Casele turistice sunt construcţii simple care asigură cazarea, cu un grup sanitar comun pentru un etaj. Preţurile sunt relativ mici, dar trebuie să fiţi atenţi la aşa-zisele taxe pentru străini, care pot ridica preţurile la nivelul unei cazări mai scumpe, dar mai calitative

Campingurile

Oficial, campingurile nu se recomandă. Există totuşi unele excepţii, însă alegerea campingului potrivit nu este o chestiune dintre cele mai simple. Preţurile depind de mărimea cortului (căsuţei), se plăteşte electricitatea şi parcarea. Suma percepută pentru o persoană oscileză în jurul a 4Euro/noapte.

Ultimele curiozităţi...

11.08.2011 Suveniruri
14.06.2011 Rila a Pirin
13.04.2011 Pieţele

Ultima discuţie...

01.04.2012 comunicare
14.07.2011 vreau detali despre hotelurile panorama si kompas

Ultima fotografie...

relief muntos
un fragment de
paradă
relaxare pe mal
pe plajă